Jesse Nelson van den Broek _ Artist and
"Ik ben een Nederlandse kunstenaar en ontwerper. Een verzamelaar van materialen. Ik verzamel en combineer vormen. Ik ontmoet en werk samen zonder oordelen”.

JESSE NELSON VAN DEN BROEK


Dit is Jesse Nelson. Geboren en opgegroeid in Yaoundé (1988), Kameroen en gevestigd in Amsterdam. Als industrieel productontwerper (Zwolle) loopt Jesse stage bij Vos Interior. Ook ontwikkelt en ontwerpt hij meubels bij Linteloo Lab en Verden. Jesse is altijd op zoek naar uitzonderlijk vakmanschap en handwerk en heeft hij een eigen eco-luxueus interieurlabel: ‘VanDen Collection’.

'Yes is more' is Jesse’s motto. Hij houdt ervan om een breed scala aan objecten te maken. Dat kan variëren van kunst, meubels en lichtontwerp tot op maat gemaakte stukken. Of soms zelfs interieurs van supercars en jachten.


Filosofie

Jesse's definitie van kwaliteit is wanneer een meubelstuk mensen blijft provoceren. Nu en in de toekomstige twintig jaar. Hij houdt van vormen die de nieuwsgierigheid opwekken en van details die je doen verbazen. De vreugde en energie die Jesse in zijn creaties stopt, zie je als je ernaar kijkt. Een kwaliteitsmeubel heeft een ziel. Dat is waarom Jesse zelf de grondstoffen verzamelt en een uniek product van hoge kwaliteit maakt. Hij maakt prototypen waarbij hij zijn eigen naaimachine en lasapparaat gebruikt. Jesse is niet bang om zijn handen vuil te maken wanneer hij zijn ideeën omzet in prachtige ontwerpen.

In de samenwerking met V_Lab delen Jesse en Versmissen de liefde voor tijdloze schoonheid, eindeloze kwaliteit, de balans tussen stoer en elegant, mannelijk en vrouwelijk.


Back to Top