Meet & greet: ontwerper Jesse Nelson van den Broek

We zitten aan één van de enorme tafels van de collectie van Versmissen. Ik praat met Eddy Versmissen, mede-eigenaar van Versmissen Furniture and Decoration, en de Nederlandse ontwerper Jesse Nelson van den Broek. Hij is een van de ontwerpers waarmee Versmissen samenwerkt.


EERSTE ONTMOETING

Eddy: "Er was meteen een klik toen we Jesse ontmoetten tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Jesse ontwerpt eyecatchers die persoonlijk en vertrouwd zijn. Hij kijkt op een andere manier naar materialen en objecten. Zijn ontwerpen voelen als natuurlijke resultaten van deze andere kijk.

Jesse herinnert zich de eerste keer dat hij de showroom van Versmissen binnenliep. "Het voelde als een paradijs. Ik ben een verzamelaar en ik heb zolders vol dingen die ik van mijn reizen heb meegenomen. In het magazijn van Versmissen vind je duizenden objecten van over de hele wereld. Dat inspireert en triggert me enorm".


ONLINE CATALOGUS

Om Jesse's ontwerpen en andere producten te zien, dien je in te loggen. Ben je nieuw en nieuwsgierig naar wat we te bieden hebben? Registreer je dan nu. Dan krijg je toegang tot onze online catalogus. Let wel: we zijn een groothandel en leveren alleen business to business.
Op de hoogte blijven van nieuwe collecties en ander Versmissen nieuws? Meld je dan aan voor onze (Engelstalige) nieuwsbrief (onderaan de homepage)!

Jesse Nelson van den Broek


WISSELWERKING

Zowel Jesse als Eddy zijn dol op traditioneel vakmanschap, authentieke materialen en tijdloze schoonheid. Alles wat ze samen creëren is van uitstekende kwaliteit. Jesse is een expert in verhoudingen, afmetingen, details en ergonomie. Eddy weet alles over materialen en technieken en waar dingen het beste kunnen worden geproduceerd. "De combinatie vult elkaar perfect aan".

"Jesse is met ons meegegaan naar Portugal om nieuwe ateliers, vakmensen en fabrieken te zoeken. We hebben een geweldige nieuwe partner gevonden die op een zeer hoog niveau verlichting produceert, waarbij traditionele methoden met moderne technologie worden gecombineerd. Jesse had al ideeën en schetsen voor een nieuwe serie lampen: de Tubo-collectie (nu verkrijgbaar)".PROJECTEN

Jesse: "Mijn drive is om esthetische maar comfortabele en functionele ontwerpen te maken. Vermissen biedt mij de mogelijkheid om te experimenteren met pure en hoogwaardige materialen. Samen verfijnen we de ontwerpen en maken ze geschikt voor onder andere restaurants, hotels en projecten."

Eddy: "Mensen willen zich thuis voelen, ook als ze in het buitenland zijn. We proberen daarom een persoonlijk tintje toe te voegen aan elk object dat we maken. Het resultaat is een eclectisch, eigentijds assortiment van meubels en verlichting voor de interieurindustrie. Binnen onze collectie kun je eenvoudig mixen en matchen”.Tubo Collection


JESSE'S ONTWERPEN FOR VERSMISSEN

Tubo
De Tubo collectie bestaat uit eigentijdse, industriële lampen die een mooi diffuus licht verspreiden. Deze upgrade van de voormalige fabriekslamp is erg populair en past in elk openbaar of privé interieur. Zwart, messing en glas met een knipoog naar Art Deco.

Flandrine, Costes, Vendome eetkamer stoelen
Onze missie: niet-revolutionaire, tijdloze en gracieus gemodelleerde eetkamerstoelen van hoge kwaliteit maken. De stoelen worden in Portugal geproduceerd en bekleed met stoffen van topmerken uit heel Europa. Elk model heeft zijn eigen subtiele details.

Gaia eetkamer stoel
Zoals alle tijdloze ontwerpen verdient de iconische Gaia een stijlvol jasje. De uitstraling en vorm zijn bescheiden maar het onderstel heft die soberheid weer op. Dankzij de warme omhelzing van kurk of fluweel voel je je comfortabel en beschermd.


OVER JESSE

Jesse is geboren en getogen in Yaoundé (1988), Kameroen. Momenteel woont hij in Amsterdam. Als industrieel productontwerper (Zwolle) liep Jesse stage bij Vos Interior. Daarna ontwikkelde en ontwierp hij meubels hij bij Linteloo Lab en VERDEN Collection. Al vanaf het begin was Jesse op zoek naar ambachten en verfijnd vakmanschap. Het typeert zijn eco-luxueuze interieurlabel ‘VanDen Collection’.Chairs Dutch Design

WIL JE MEER ZIEN?

Login to view our entire collection. If you don’t have an account with us yet, please register first. Please note that we are a business to business wholesaler. We don't sell directly to consumers.

RegistREer nU


Back to Top